dinsdag 13 januari 2009

Out in the open

Vorig weekend
Vorig weekend zijn we met een klein groepje vanuit de lodge naar het centrum geweest om even wat alcohol naar binnen te gieten. En dat was best amusant.
Zondagochtend met Marlou en Bas naar Greenpoint Fleamarket geweest. Dat is een Afrikaanse markt met allerlei souvenirs (vazen, doeken, sieraden, houten beelden, kralen, etc.). Zet 200 armetierige kraampjes in een zandbak et voila. De verkopende mensen zijn heel erg arm waardoor je bij iedere kraam naar binnen wordt gelokt en het geld uit je portemonnee gekeken word. Dit in combinatie met het superwarme weer, maakte dat ik al snel uitgekeken was.

Bas en Marlou


Markt vanaf de parkeerplaats








‘ s Middags een lunch in Waterfront, met een iets te hard achtergrondmuziekje afkomstig van de live concerten op het plein. Ondanks de decibellen was het mooi om te zien hoe Afrikaners meegaan met de jazz muziek.

Dikke muziekmakende dames bij Waterfront


Om het plaatje van loonschalen compleet te maken zijn Marlou, Claire en ik ’s avonds naar La Med gegaan. Dat is een beachclub met een hoog Bloemendaal-gehalte. Die avond was er een optreden van Goldfish, 2 gozers die zwaar aanbeden worden door het Afrikaanse volk. 98% van de mensen daar is wit, wat toch weergeeft dat de zwarte minder welgesteld zijn. 100% van het bezoek ziet er hip uit en heeft, gezien de mate van dronkenschap, genoeg te besteden. Alleen de heenreis was al de moeite waard; wat een uitzicht! Daar raak ik niet snel op uitgekeken.

Het uitzicht bij Camps Bay




Marlou, ik en Claire (+ nog iemand..) @ La Med


Marlou en ik


Deze week
Terugkomend op vorig verhaal, de shoot die we hadden gepland voor woensdag is niet doorgegaan. Sterker nog, het hele concept is veranderd. Too bad. Lichtpuntje: afgelopen woensdag ben ik langs allerlei hotels, guest houses en villa’s geweest om te zoeken naar een geschikte buitenlocatie voor ons nieuwe concept. Kwijlen geblazen.

Met een kaart van Kaapstad op m’n schoot, reed ik zo de hele stad door. En af en toe de wagen langs de weg parkeren omdat het uitzicht niet te versmaden is.

Uitzicht onderweg








Donderdagavond ging ik met 2 collega’s naar een opening van 2 exposities. Leuk om het creatieve volk in Kaapstad te zien en de exposities waren ook zeker de moeite waard.

Vrijdag had ik vrijgenomen omdat we met een groepje uit de lodge naar het Robbeneiland zouden gaan. Lekker 30 minuten op een schommelende catamaran. Eenmaal aangekomen kregen we een bustour over het eiland. Het uitzicht richting Kaapstad is echt supermooi.

Uitzicht vanaf de boot


Na de bustour kregen we rondleiding door de gevangenis van een man die zelf 7 jaar heeft vastgezeten op het Robbeneiland. Indrukwekkende verhalen en beelden maar wel heel erg gericht op Nelson Mandela. Logisch natuurlijk maar ik was vooral benieuwd naar zijn verhalen, aangezien hij er zelf ook vrij lang heeft gezeten.









Jordi en Claire


Overblijfselen van de titanic


Groepsfoto


Omdat we daarna nog even moesten wachten op de boot, konden we alvast in de rij gaan staan zodat we op het dak van de boot konden zitten. Nou, dat hebben we geweten ook. Het waaide die dag vrij hard dus je moest je echt heel goed vasthouden aan de reling. Hier en daar een golf zeewater, wat zorgde voor verkoeling. En wederom prachtig uitzicht.

Clairetje




Verkoeling na de boottocht


Dit weekend
Gisterochtend zijn we naar de Old Biscuit Mill geweest, hier vlakbij de lodge. Daar is iedere zaterdagochtend markt. Niet wetende dat deze markt voornamelijk bestaat uit superlekker en goedkoop eten, kwamen wij daar aan met gevulde buikjes. Uiteindelijk toch maar wat lekkers gegeten. Volgende week gaan we er weer heen maar dan zonder ondergrond :)
S middags had ik wat me-time ingeroosterd. Eerst naar de kapper geweest om 10 cm van mn haar af te halen en daarna een pedicure gehad. De pedicure mevrouw maakte een vrij subtiele opmerking: “So you must have been walking a lot!”. Oftewel, your feet look like shit. Maargoed, daar kwam ik natuurlijk ook voor.
Gisteravond een braai georganiseerd voor een groep van 10 mensen uit de lodge. Beetje improviseren met de harde wind maar iedereen had zijn buikje rond gegeten. Daarna naar een trashy bar geweest, hier 10 minuten verderop. Meisjes met te korte en strakke jurkjes die zich dronken laten voeren door zogenaamd rijke mannen. Aangezien ik nu spierpijn heb in mijn bilspieren ga ik er maar vanuit dat ik ze goed heb gebruikt gisteren.

Julia and me


Vandaag wordt een thuisblijfdag gezien het te hard waait om naar het strand te gaan en niemand puf heeft om actief en/of cultureel te gaan doen.

Lodge
In the meantime is de lodge wat internationaler geworden. Een van oorsprong Japans meisje die woonachtig is in London – Mirae, Adam uit Manchester, een "Hagenees" genaamd Jordi, Anne en Julia uit Amsterdam hebben de club gejoind. Ook ben ik verhuisd naar een andere kamer. Wederom een 4-persoonskamer maar nu gezellig met Claire in plaats van met mezelf. Aangezien ik sowieso langer in deze kamer blijf dan in de vorige, heb ik mijn kleding maar eens uit het stof gehaald en een klein stukje muur gebombardeerd tot fotoalbum.



Tot blogs vriendjes en vriendinnetjes, ik ga in de chill modus.

X

13 opmerkingen:

  1. rooooss!

    lekker om weer wat van je te lezen. je haren zien er piekfijn uit. Uiteraard hebben ze ook kappers in Afrika, stom stom viv.
    hoop dat we snel even kunnen skypen. fijne middag lief! xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heej meid!

    Na al die skypeverhalen zijn de foto's een mooie aanvulling, eindelijk een kloppend beeld :P
    Ziet er weer goed uit! Vooral die markt.. ;)
    Wil nog wel een duidelijke foto van je nieuwe haartjes zien hoor!
    Hier is alles goed (niet zoveel veranderd en gebeurd in die tussentijd..), beetje pokkeweertje nu en verder mooi aan de studie en de toeter. Heb Mich nog een dikke knuffel van je gegeven, en je krijgt er natuurlijk 1 terug! Die ik helaas niet echt over kan brengen.. :P
    Relaxze vandaag, geniet van de wind (?) en we gaan elkaar spreken!

    Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Joehoeeee!
    Mooi verhaal weer, al heb ik t net al vertelt. Wel ff mooi dat ik op de muur hang. Al is de foto wat verouderd, hij blijft mooi :)
    Much fun and plesure!
    kus

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hehahooooooi!

    Jaloers, dat is het enige wat ik zeg.. Rest van de verhalen volgen via skype!

    With love, X

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hi chick!!

    Toffe verhalen zeg! Wat een activiteit in zo'n korte tijd! Heerlijk :) Pedicure, haha, zo'n andere reis dan ik maak jij! Wel super leuk om te lezen en te bekijken! Ben benieuwd naar je shoot! Zal mijn website ook updaten binnenkort, kun je mijn fijne, oh zo beginneling, mode-shoot bekijken ;)
    Ohh.. en die korte broek en die wapperende haren in de wind en dan is het nog niet koud.. jaloers noem je dat zeker he :)

    Ik heb mn skype aan!

    Liefs!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Om jaloers van te worden!

    Genietse!! Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hi lieve Roos!

    Wat een weergaloos verhaal weer :) Lekker om te lezen en inderdaad erg jaloersmakend.. Foto's zien er beeldschoon uit, inclusief die met het nieuwe kapsel! Moeten ook maar even skypen als ik weer in Amsterdam zit. Heb nu nog paar weken vrij en flutdagen op school, maar ik kom je er vast een keer tegen binnenkort. Heel veel nieuws uit Nederland is er verder niet, weer is nog altijd koud en kut. Wel één belangrijk puntje; Jak gaat volgende week donderdag ook naar Afrika, Bokina Faso... Dus ik ga me de komende tijd op zijn vertrek focussen. Moet ik nog een lieverd missen!

    Veel plezier weer komende tijd!

    Dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hee Roos,

    Volgens mij vermaak je je prima. Tjee, wat een ervaring. Zowel het werk als het land. En in ieder geval beter weer dan hier. Had je dat expres zo gepland? Groot gelijk.
    Ga nog meer genieten, de tijd vliegt en ik zal je verhalen nog volgen.

    Groet, Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  9. hio Roos,
    ff genieten zie ik.
    blue skies!
    je zit er helemaal tussen he.
    Jouw foto van zee en Lion's kop en Tafelberg met tafekleed is sinds 17 seconden mijn desktop achtergrond.
    adembenemend.
    thanks!!
    Groetjes,
    Albert

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Roooos!

    wat ziet het er prachtig uit daar in jou wereld(je).:P Echt ontzettend indrukwekkend alleen al hier vanaf achter de laptop. Wat kan plaatjes kijken toch leuk blijven. ;) Goed te lezen dat alles je voor de wind gaat, en je je goed weet te vermaken daar in south africa. Jammer dat je shoots niet zijn doorgegaan, de voorbereidingen leken veel belovend. Komt vast goed!

    Have fun, and enjoys the sun!

    Hiephoi! Simon

    BeantwoordenVerwijderen
  11. tips om te eten:
    Rafiki - New Church Street of Kloof nek rd
    Arnold's - Kloof str (werken allemaal nichten, echt mega leuk!! try crocodile, very good!
    Braaien in een backpackers genaamd The Backpack, destijds was het altijd op dinsdag en ook voor "buitenstaanders". Ze hebben er echt een heerlijk diner! zeker het proberen waard

    nou dat was het qua eettips van mijn kant af
    wanneer ik weer nieuwe tips bedenk hoor je van me

    liefs Sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  12. lieve roos,

    even een berichtje van de zwinweg.
    hier is alles ok en zo te lezen is met jou alles heel erg ok.
    mens wat een leventje,kom jij ooit nog wel terug ?? dat wordt afkicken!!
    nog een heel mooie tijd daar enne... geniet ze.
    DOEI kus nelly

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi maatje,
    biertjes drinken onder een strak blauwe hemel is toch effe anders dan nakaarten in De Pont op een koude donderdagavond.
    Volgens mij mis jij de sax niet eens!
    Leuk om te lezen dat je het zo getroffen hebt.
    Groetjes,
    John

    BeantwoordenVerwijderen