donderdag 8 januari 2009

Na een heerlijk oud & nieuw en een nóg heerlijker afscheidsfeest was het tijd om te vertrekken. Een liefdevol afscheidscomité (bedankt!!) heeft me uitgezwaaid en mijn tassen gevuld met hartverwarmende verhalen, foto’s, filmpjes, gelukspoppetjes/flesjes, leesvoer, geld en snoep. Dit afgewisseld met 4 films, veel eten en muziek luisteren, en opeens ben je 13 uur verder. Voilà: Kaapstad.

Enkele foto's van Oud & Nieuw + afscheid


Tja, verveling slaat toe als je moet wachten @ Heatrow


Eenmaal aangekomen in Kaapstad had ik een persoontje verwacht met een bordje in zijn hand waarop staat: “Ms. Slot”. Maar laten we wel wezen, we zijn in Zuid-Afrika. Dus na lang wachten zelf maar een taxi gepakt richting Observatory. Tijdens de rit werd ik al stil van het uitzicht. Je kunt de tafelberg nog zo vaak in een boekje zien, in het echt is het zoveel mooier en imposanter.Bij aankomst in de lodge heb ik eerst een paar uur met Nelly (de huisbazin, echt een lieverd) koffie geleuterd en sigaretten gerookt. Daarna moesten we maar eens ter zake komen. Seriously easy going.

Entree


De hal


Samen met Liza, een ander Nederlands meisje die ook 4 januari hier is gekomen, een rondleiding gehad door alle huizen. Met haar heb ik een paar dagen een huis gedeeld maar omdat zij nu op het huis van Nelly past zit ik lekker in mn eentje op een 4-persoonskamer. Je kunt het slechter treffen! Vanaf volgende week ga ik op een kamer met Claire, een andere Nederlandse chick. Ff kijken of we in dit huis blijven of verkassen naar een van de andere. Veel verschil is er eigenlijk niet. De één is voorzien van moderne spullen en heeft een grote tuin + zwembad en de ander is wat simpeler.

Ziehier het zwembad + tuin van de Main Lodge


Daarna hebben we de koelkast gevuld en zijn gaan chillen. S avonds sushi gegeten met 3 meiden.

Maandag was ik weer helemaal bijgeslapen en heb ik een auto geregeld + een afspraak bij House & Leisure. S avonds wederom uit eten met 3 meiden uit de Main Lodge en 2 vriendinnen van één van hun.

En toen stond mijn auto op de stoep


Helemaal leuk, een witte golf chico. Alleen moet ik die van mij nog herkennen tussen al die andere witte bolides. Dinsdag met Marlou (Main Lodge) naar het centrum gereden. Erg wennen in die auto plus het links rijden natuurlijk. Dit resulteerde uiteindelijk in een rokende en lekkende motor.De huurmeneertjes kwamen gelukkig meteen en hebben nog even één en ander uitgelegd. Na wat geslenter over Long Street, vol met leuke winkels, cafés en restaurants, zijn we naar de Company’s Garden geweest. Dat is een groot park midden in het centrum van Kaapstad waar veel mensen hun rust zoeken.

Ingang Company's Garden


Lief klein eekhoorntje


Daar heb ik Genneth ontmoet, met wie ik nauw ga samenwerken. Na een kort vragenvuur van beide kanten heeft ze mij laten zien waar het kantoor van H&L zit. En u raadt het al: s avonds wéér uit eten geweest: dit maal bij een heerlijke Mexicaan hier vlakbij. Alles muchos!

Woensdag had ik mijn eerste werkdag. Genneth kwam me ophalen om te laten zien wat de meest efficiente route is naar kantoor. Verder heeft ze mij laten zien hoe House and Leisure gemaakt wordt en wat de planning is voor de komende nummers. Alle mensen hier praten Engels dus dat is wel relaxt, ook al gaat het soms wat snel. Ik kon ongeveer 40% volgen van de eerste vergadering :)

La office


Mijn plekkie (rechts)


Donderdag en vrijdag al veel dingen gedaan. Planning gemaakt. Fotografen gebriefd. Gezocht naar ruimtes om te fotograferen. Concepten bedacht voor verschillende shoots. En daarvoor moest natuurlijk gewinkeld worden. Dus vrijdag verschillende stoffen gekocht en naar een paar toffe galleries geweest in Woodstock (arm wijk). Bij een van de galleries was een tentoonstelling van William Kentridge, ontzettend gaaf. Ook stuitten we daar op een toffe filminstallatie. Genneth en ik hebben meteen gevraagd of we de shoot daar kunnen doen (bij zo'n installatie) en dat kon! Helemaal blij. De shoot is wel al gepland voor woensdag dus weinig tijd maar we gaan er voor! En omdat de gallerie gewoon open is die dag gaan we s avonds aan de slag. Ik hoop snel foto's op te kunnen sturen van het resultaat!
Toen we weer op het kantoor kwamen zag ik flessen champagne staan dus ik dacht 'wat is de reden?', nou die is vrij simpel: champagne vrijdag. Geniaal zeg ik! Zouden ze in Nederland ook moeten doen.

Street art @ Woodstock


Champagne vrijdag!


Genneth is ook niet vies van een champi


Anyway, ik zit dus niet iedere dag achter de Mac.

De chico heb ik onderhand volledig onder controle, de route richting kantoor niet helemaal. De tijdsduur, zonder file, is hoogstens 15 minuten maar Roos heeft de prestatie geleverd van het driedubbele. Gelukkig gaat het met de dag beter.

Gisteravond ben ik met 3 huisgenootjes wat gaan eten in Waterfront (wijk met veel hoogbouw, beetje luxe ook, aan het water). Ook zijn we naar de bioscoop gegaan en daarna wezen stappen in het centrum. Prima te doen hier! Dus vanavond doen we dat weer even dunnetjes over :)

Morgen ga ik naar Kirstenbosch (groot park met iedere zondagmiddag concerten) en La Met (popie jopie strandtent). Helemaal goed dus.

Enfin, ik heb het hier helemaal naar mn zin. Leuke huisgenoten, leuke collega's, leuk werk, lekker weer, lekker eten.. Natuurlijk zit ik hier nog maar net, maar ik heb nog geen moment spijt! En het ziet ernaar uit dat dat ook niet snel gaat gebeuren.

Voor dreigbrieven of andere verrassingen:
The Lodge Obs
Milton road 36
Observatory 7925
Cape Town, South Africa

Mn mobiele nummer: +27765119784

& mn skype naam: rossi051987

Tot slot; opmerkelijke dingen
- Zuid-Afrikaans is toch niet zo makkelijk te verstaan.
- Goed uit eten (voorgerecht + hoofdgerecht + wijn) kan toch echt voor nog geen €10.
- 35 graden is goed uit te houden met veel wind.
- In ieder restaurant hier krijg je een doggy bag die wij tot nu toe iedere keer aan een willekeurige zwerver hebben gegeven. Genereus!
- Parkeergeld tracht men te betalen via levende parkeerautomaten.
- I.v.m. inbraak zijn alle huizen hier omringd door hekken. De winkels hebben als voordeur een hek waar je, als je naar binnen wilt, voor moet staan zodat de winkelmedewerker op een knopje kan drukken in de winkel waardoor het hek opengaat.

Lieve mensen, we'll speak soon.

X

PS bedankt voor de leuke reacties op mijn vorige blogs :)

7 opmerkingen:

 1. Zo de knetter. Wilde verhalen & spannende avonturen, gaaf om zo'n verslag te lezen,en de jaloezie springt bij mijn naar boven. wat VET zeg.! Roos geniet, leef & lach ! spreekselz. Daan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haaaa Roos!

  Wat een verhalen alweer en die foto's: echt supermooi zeg! Echt blij om te lezen dat het allemaal zo leuk is en zo goed gaat. Ook fijn dat je meteen je creativiteit al kwijt kan bij de shoot voor woensdag!
  Echt tof dat je meteen alles aan het ontdekken bent wat de Zuid-Afrikaanse cultuur je te bieden heeft ;) Ben erg benieuwd naar de concerten dit weekend! En het stappen natuurlijk. Hou ons op de hoogte! Ik krijg echt helemaal het vakantiegevoel als ik je verhaal+foto's bekijk..
  Hier is het nog steeds alles ijs ijs ijs wat de klok slaat. Best leuk hoor, voor een wintertje, maar die 35 graden bóven nul en dat zwembad zien er ook wel aantrekkelijk uit.. Nou ja, wij gaan zo nog maar een rondje op de schaatsies!
  Nou meid, geniet van je weekend en we contacten!

  Dikke zoen! Michiel en Tina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Joeeee!
  Zusterke :) Heeeeeel leuk verhaal, en leuke foto's en lekker weer en ik ben n btje jaloers hihi. Voor de rest ben je al op de hoogte whaha ;)
  Have fun!!!
  Kussss

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heee Rooos!
  Ben blij dat je goed bent aangekomen :) Zat al met smart op een verhaal te wachten! Foto's zien er in ieder geval echt goed uit!!! Top dat het allemaal naar je zin is. Jakko is het met me eens ;) We horen vast snel weer wat van je, benieuwd naar je foto's van die shoot!

  Kus, van Jet en Jak

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Liefje!
  Fijn fijn fijn om je verhaaltje te lezen.. :) Ben nog geen gesprek aan gegaan, maar dat gaat volgende week lukken! U hoort a.s.a.p. van mij.
  Ik zeg; Aju, geniet en leef!
  Zoen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Roos,

  Ziet er allemaal tof uit daar! Ik zelf ben net terug uit IJsland! Was ook erg gaaf...Was alleen jammer dat ik een paar dagen ziek was...(griep)
  Maar zeker een land om nog eens terug te gaan.

  Foto's volgen nog. Have Fun!

  Groet X Tim

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel fijn je berichtje te lezen. Was namelijk wel op de hoogte dat je ook echt op het vliegtuig was gestapt, maar nog niet van dat je ook daadwerkelijk was aangekomen. Klinkt lekker allemaal, en het klinkt alsof je gelijk een hoopje gezellige mensen om je heen hebt geschaard. Ideaal btw dat je gelijk foto's tussen de tekst kan plaatsen (en niet zoals bij waarbenjij.nu).
  Hier ben ik nu flink aan de studie, want de tentamens staan al weer om de hoek. Dit weekend kwam daar nog niet zoveel van, want de ijspret kreeg prioriteit. Voor de eerste keer in 11 jaar weer een toertocht geschaatst!! heerlijk. Helaas ziet het nu weer somber en grauw buiten... Dus geniet er lekker van daar:p
  take care, liefs Ada

  BeantwoordenVerwijderen