zondag 1 februari 2009

Hardwerkend, chocoladebruin & gelukkig

Na enkele verontruste reacties op mijn vorige blog heb ik dit keer gekozen voor een makkelijkere update. Mijn status op dit moment is hardwerkend (hoewel op dit moment weekendgenietend), een huidskleur richting chocoladebruin (hè vervelend) en gelukkig.

Gelukkig omdat:
- ik zoveel lieve en leuke mensen om me heen heb
- ik geen genoeg kan krijgen van Kaapstad
- er hier zoveel lekker eten is
- ik vanwege de hedendaagse technologie iedere week, iedere dag, ieder uur of iedere minuut kan contacten met alle lieve mensjes in Nederland

Oke. En verder..

Donderdagavond de opening van een nieuwe gallerie bijgewoond met Claire, Yulia en Anne. Daarna gegeten bij Mama Africa:
Mama's advice is to leave all stress and pressure on the threshold, to appreciate her unique warmth and enjoy her vibe. With her live African bands nightly, she ensures an African experience never to be forgotten.

Na het eten dus even lekker geschud met de 3 B's.

@ Gallery f


@ Mama Africa




Op mn werk is het vrij hectisch. Veel voorbereidingswerk en vergaderingen over veranderingen omtrent de positie van het blad, waardoor enkele shoots opnieuw gedaan moest worden.

Ook hebben we 2 andere shoots gedaan, 1 van een huis in Stellenbosch. Supermooi huis en ontzettend lieve mensen die erg gastvrij waren (ze hebben enkele foodshops in Kaapstad dus er was geen gebrek aan lekker (!) eten en drinken).





En een shoot genaamd Living with Art. Veel tijd en energie gestoken in het slijmen bij kunstenaars en galleries wat betreft uitleen maar het resultaat mag er zeker zijn (foto's volgen..)

Opbouw shoot


Zondagmiddag stond in het teken van Kirstenbosch. In de zomer hebben ze daar iedere zondag een concert van uiteenlopende bands. Helaas was het concert van de Parlotons al uitverkocht maar op ons strategisch goed uitgezochte plekje, konden we alles prima horen en tegelijk genieten van de zon en de meegebrachte picknickmand.













Omdat een kater af en toe onvermijdelijk is, kan een dagje chillen geen kwaad. Na goed gefeest te hebben in Hemisphere (tent op 31ste verdieping van een of andere bank), was het tijd voor zon, zee en strand!

@ Hemisphere








De Nelly's




Hallo


De hang overs hebben we uitgez(w)eten bij Muizenberg, 35 minuten buiten Kaapstad. De zee is hier lekker van temperatuur, er zijn altijd lekkere surf dudes te vinden en het uitzicht is ook niet mis (voor zover het kan bestaan hier op een strand te liggen zonder mooi uitzicht).







Ook heb ik deze week mijn terugvlucht gewijzigd in 30 april, wat betekent dat ik 1 mei aankom in plaats van 23 april. Dit voor de reis (via Namibie en Botswana naar Zimbabwe) die ik in april ga maken. Jordi en ik hebben ook al plannen gemaakt voor daarna. We willen in Johannesburg een auto huren en vanaf daar naar Swaziland, Lesotho en de oostkust van Zuid-Afrika (St. Lucia, Durban en Port St. Johns). Vanuit Durban willen we dan terugvliegen naar Kaapstad om daar nog 1 nacht door te brengen voordat we weer teruggaan naar Nederland!

Verder zijn de vrijdagavonden hier gebombardeerd tot stapavonden. Dus afgelopen vrijdag weer de stad ingeweest en in de vertrouwde Zula beland. Leuk publiek en relaxte muziek (o.a. live bandjes).

Groepje


@ Zula












Vanwege enkele katers (Jaegerbombs + Springbokkies + Bier = niet goed voor de maag) zaterdag lekker de hop on, hop off bus genomen. Voor nog geen 10 euro krijg je een rondrit door Kaapstad (ruim 1,5 uur) en kan je ten allen tijde in- en uitstappen. Na een shop- en drinkonderbreking in het centrum zijn we met die bus naar Camps Bay gegaan om te genieten van het mooie strand en een hapje.

Hop on hop off


Camps Bay


Toen we thuiskwamen leek het heel even alsof we in Nederland waren; onweer en keiharde regen. Aangezien de draineringssystemen hier niet optimaal zijn staan de straten binnen no time blank, net als een deel van onze bijkeuken. Dat soort weersomstandigheden zijn dus beter thuis in Nederland.



Naast ons kantoor zit een katholieke school waar wij op uitkijken als we op het balkon staan. Die kids daar hebben 4 keer per dag pauze waarbij ze aan het einde daarvan in een rijtje op de grond moeten zitten (gerangschikt op uniform) en bidden. De uniforms maken de kinderen zoo schattig, vandaar even een fotootje.





Loite, dit was het weer. Adios amigos & tot blogios

X

6 opmerkingen:

  1. Heej lieve meid!

    Weer een verhaaltje om van te smullen ;) Dat chocoladebruin staat je goed!
    Gelukkig komt het woord uitgaan en het daarmee onlosmakelijk verbonden begrip kater vaak voor.. genieten ten top lijkt me!
    Zo'n berg als souvenir, is dat niet te regelen.. Nou ja, misschien als alternatief maar een eijffinger printje!
    Hier is alles goed, maar dat weet je op zich al.. geen nieuws in de afgelopen vijf minuten!
    Behalve dat ik je op zich ook nog steeds mis naturlijk! Maar dat we door de foto's mee kunnen genieten maakt al een hoop goed :D
    Ben ook heul benieuwd naar de reis die je gaat maken. Zal vast ook weer veel moois opleveren!
    Nou, genietze, drink er nog eens eentje en de groeten aan je vrienden daar!
    Dikke knuffel en liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Joooeee!!
    Leuk verhaaltje weer :D En die foto's van het strand.... WAUWIE!!
    Foto's van mijn fotoshoot heb je gezien, daar was ik wel heeeeeeuwl tevreden over. Blij dat ze leuk waren. De rest krijg ik over een week op 4 op cd. Ben benieuwd hihi.
    Verder heb ik m'n bachelor afgerond met gemiddeld een 8,2, want voor m'n leeronderzoek had ik ook een 8,2. Nou is dat ff relaxed :)
    Nu start de master, zal het wel lekker druk krijgen. Ook ben ik druk op zoek naar een huisje in omgeving Schagen samen met Ilse. We hopen binnen 3 mnd wat te hebben, want het is uit tussen haar en Jeroen en na die 3 mnd heeft ze eigenlijk geen woonruimte meer. Dus sja, allemaal veranderingen, maar wel leuk hor!! :)
    Have fun!
    Piece, Love and community :)
    Kus

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Roos, lekker chocolaatje van me.

    thanks voor de update.. dit duurde veels te lang ;)

    je verhalen zijn lovely. en je nieuwe jurkjes ook :)

    verdere reacties mail ik je even!
    zoen, liefs & een knuf.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ohhh, je bent om op te vreten!!
    Wat een lekker chocoladekleurtje zeg. Wij zijn straks duo penotti als je terug bent!
    Leuk om weer even te lezen wat je zoal bezig houdt in deze (in Nederland) sobere tijden (gezien het koude, sneeuwachtige, regenachtige weer). Alhoewel jij dus ook weer eens even met een lach op je gezicht aan het weer in Nederland bent herinnerd. Goed om te lezen dat het daar ook wel eens regent en dat het hier in Nederland zo goed is geregeld op dat gebied :p
    Ik zit inmiddels weer wat vaker in Amsterdam, het is erg gezellig! Zijn net begonnen aan nieuwe minor. Klinkt interessant, maar is erg veel! Jammer dat Jak er niet is, die mis ik nu wel. Mocht je tijd over hebben en je had zn site nog niet bekeken kun je ff op zn site kijken: watgebeurterinburkinafaso.waarbenjij.nu! Staat alleen nog niet veel boeiends op. Ze vervelen zich een beetje omdat er niet zoveel te doen is. En Jak is ziek. Maar is evengoed leuk om te zien.
    Straks komt Ada hier gezellig eten en dan moet ik op een hip en een drip weer naar Zaandam! Genoeg te doen dus :)
    Jij ook gelukkig. Je ziet er vrolijk uit zo met Afrika op de achtergrond, heerlijk!
    Veel plezier komende tijd weer!

    Dikke kus en veel liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heeey Roos :)
    Vind het echt jammer dat ik je niet meer gezien heb, maar wel heel leuk om je verhaaltjes te lezen! Wordt wel een beetje jaloers dat jij er nog lekker zit! Mis het zo, zou wel weer een avondje naar de Zula willen of een dagje Camps Bay!!! Gaat veel te snel voorbij! Echt leuk dat je dezelfde reis naar Namibie, Botswana en Zimbabwe gaat maken en daarna zelf nog door Zuid Afrika!!! Heel erg gaaf :D !!!
    Geniet ervan daar!
    Kus Sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hoi Roos,
    leuk he die techniek om zo een beetje met je mee te leven op 10.000km afstand.
    dank je wel hoor voor al je verhalen en wonderschone platen, in onze dromen zijn we er gewoon bij.
    we missen helemaal niks van je land en je netwerk.
    dankzij jou.
    dus we hopen dat je nog even blijft.
    nou ja, da's ook weer lastig want je wordt wel gemist. hoe moet dat nou.
    ehhh, gewoon doorgaan, niet nadenken.
    intussen maken wij de dagen weer langer, zodat als jij terugkomt je kunt genieten van onze lente.
    genoeg gezwamd, we kijken uit naar je volgende shoot.
    veel plezier!
    groetjes,
    Albert

    BeantwoordenVerwijderen