maandag 16 februari 2009

Change is inevitable

Tijdelijk in het buitenland verblijven betekent hoe dan ook afscheid nemen. Van collega's, de omgeving, je kamer en je vrienden. Zo is mijn kamergenootje Anne laatst met haar vriend vertrokken richting het Oosten van Zuid-Afrika.

Bizar dat je hier zoveel sneller gehecht raakt aan mensen met wie je omgaat dan in Nederland.

Tijdens Anne's afscheidsfeestje in de Zula waren we dan ook niet echt happy (moet ook zeggen dat we niet bepaald nuchter waren..)







Maar deze lucky bastard gaat ook vertrekken: vanaf 1 maart naar een superrelaxt appartement. Dichterbij het centrum, gloednieuw en goedkoper! Tja, het was inderdaad een moeilijke keuze ;)

Natuurlijk zijn er ook nog zat andere vrolijke verhalen.

Omdat mijn auto geen airco heeft en niet echt een luxe uitstraling beaamt, hebben Yulia en ik de trein uitgeprobeerd vorig weekend. Voor R25 (2 euro) heb je een retourtje op een traject van totaal 3 uur, en kan je op ieder station in- en uitstappen. Het plan was om via 2 dorpjes naar de eindhalte Simon's Town te gaan om pinguins te spotten maar aangezien het eerste dorpje Kalk Bay erg leuk was zijn we verder nergens aan toe gekomen.





Rijdend langs de rotsen


Eenmaal aangekomen in Kalk Bay, genoten van een cocktail en een heerlijke lunch, waarna we zwalkend de boutiekjes afgingen.



En nog even creatief gedaan met het fototoestel










Een bezoekje aan de wijk Bo-Kaap kan mijn dag al helemaal goed maken. Deze wijk wordt bewoond door moslims en is herkenbaar aan de verschillende kleuren huizen. Er schijnt ook patent op de kleuren te zitten zodat geen 1 huis dezelfde kleur heeft. Geniaal!







Op een prachtige zaterdag in februari vertrokken we met een busje voor een amusante wijnroute. Als eerste stond het dorpje Paarl op de agenda.



Om stipt 11.30 werden de eerste 6 glazen overheerlijke wijn en kazen naar binnen gewerkt.















Op naar de volgende wijnboerderij in Franschoek. Bij aankomst bleek het een champagne boerderij. Eerst een glaasje proeven daarna meteen maar een fles gekocht die sierlijk werd opengesneden door een medewerkster. Omdat ze daar ook andere wijnen hadden, ook maar een paar glaasjes daarvan geprobeerd.









Toen was het alweer tijd voor de laatste wijnboerderij in Stellenbosch. Voor de verandering maar weer de nodige glazen achterover gegooid.











Nog even van het zonnetje genieten


Eenmaal aangekomen in de backpack was iedereen een beetje gaar dus lekker gerelaxt en ergens gegeten om daarna maar weer wat drank naar binnen te gieten in de kroegen van Stellenbosch. Veel jongeren uit de omgeving gaan in het weekend naar deze stad toe om los te gaan.
Superveel lol gehad dat weekend. Zeker voor herhaling vatbaar.















Zoals eerder vermeld ben ik op 1 maart verhuisd naar een relaxt appartement wat net is opgeleverd. En kwijlen maar!







Dagelijkse kost


27 februari - 1 maart: Design Indaba

Om mee te dingen naar een of andere prijs (niemand die eigenlijk weet wat de prijs was) hebben wij van House and Leisure, net als vele andere bedrijven, de originele Magis puppy gepimpd. Het schetige witte hondje werd volgeplakt met allerlei gekleurde stukjes stof en werd gebombardeerd tot 'Patch'. Is ie niet adorable tussen al die andere snoezige beestjes?







Anyway: adorable, snoezig of geen van beide, we hebben niet gewonnen. Inderdaad, wij vonden het ook erg jammer.

26 februari was de uitreiking van Green Designers voor Woolworths. Designstudenten uit Zuid-Afrika konden meedoen met deze wedstrijd door hun groene ontwerp in te sturen naar de Woolworths (soort Bijenkorf). Na een grondige selectie van deze ontwerpen bleven er nog 10 over, en deze 10 werden gepresenteerd tijdens Design Indaba (design beurs). 3 van hen kreeg een prijs mee naar huis (mac laptoppie + wat cash). Tijdens deze spannende gebeurtenis mochten wij gratis nippen van allerlei hippe drankjes en na de uitreiking werd ons aangeboden de benen strekken tijdens de afterparty in Assembly. Blijkbaar een erg leuke tent want vrijdag stond ik er weer met mijn huisgenootjes..







Dussssss

Over nog geen maand ga ik al reizen. Raar idee want als ik terugkom van mn reis ga ik alweer bijna naar Nederland. Maar de vraag is: 'Wat doen we in de tussentijd?'..
- Skydiven
- Een bezoekje aan een school brengen in een township. Dit betreft een school met slimme kids die les krijgen in communicatie om zo hun zelfvertrouwen en toekomstperspectief te vergroten.
- Cape Point & Kaap de Goede Hoop
- Lions Head
- Houtbay
- Simon's Town (dorp en marinebasis met pinguins all over the place)
- En natuurlijk de voor mij 'standaard' bezigheden: strandje, stappen, shoppen, uit eten, chillen, werken, surfen.. *zucht*

Gelukkig zijn de eerste zonnestralen in Nederland gesignaleerd, voel ik me toch iets minder schuldig ;)

X & Liefs

4 opmerkingen:

  1. Heej lieverd!

    Ahhh je uitzicht is idd ook echt om van te smullen! Die bergen.. En dat zwembad mag er ook weer wezen.
    Nou ja, verder weinig toe te voegen denk ik, net live gebabbeld.. alleen die verbinding! Weg was ie.. Nou ja, ben blij dat we een rondleiding gehad hebben hoor! En jouw mooie hoofd (volgens mij was 't dus echt grijs) weer eens in 't echt te mogen zien! :D
    Nou, veel plezier vanaaf met 't etentje en we spreken elkaar. Denk aan je!
    Kusjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. YESSS eindelijk weer een verhaaltje van je! heeeel fijn! je nieuwe casa ziet er goddelijk uit ( en de rest trouwens ook )

    geniet! dan ga ik wel verder met de dagelijkse rompeslomp hier ;) en dat zonnetje.. is nog best koud!

    Veel liefs, en spreek je snel op een normale ( niet msn ) manier :D xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goh vervelend zeg ZA... Echt ontzettend rot! Meid als je het niet meer trekt kan je gewoon het vliegtuig pakken en we ontvangen je met open armen hor. Waarbij ik dan wel even moet vertellen dat ik er waarschijnlijk niet meer ben (thuis), maar dan blijf je maar logeren en toevallig kan je dan ook rollend naar huis, heel vervelend...
    Anyways, je geniet elke dag, heel mooi! Blijf dat nog ff lekker vasthouden :)
    Tot snel weeeeeeer :D
    Kus zus

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jeetjemina... Mazzelpik!!!
    Ziet er niet geheel verkeerd uit bij je. Voel wat kriebelen > ik heb me ingeschreven voor een buitenlands traject volgend jaar. Houdt in: 15 weken stage! Zuid-Afrika heeft mijn eerst voorkeur dus ik geniet van de foto's die mij al een zeer goede indruk geven ;)

    Geniet lekker verder daar! Denk dat dat wel gaat lukken...

    Ciao!! Dikke zoen vanuit het steeds ietsjepietsje behaaglijker wordende Nederland...

    BeantwoordenVerwijderen